Facebook Reklamları

Facebook reklamları, marka bilincini yükseltmek, müşteri sadakatini sağlamak, web sitesi trafiğini arttırmak ve işletme için potansiyel müşteriler oluşturmak amacıyla kullanılabilecek bir reklam tipidir. Uygun maliyetler ile çalışan ve kullanıcıya önemsendiğini hissettirerek kişisel bir marka deneyimi yaşamasına destek olan Facebook reklamları, yaygın olarak kullanılan verimli bir dijital pazarlama yöntemidir.

Detay Work, deneyimli sosyal medya pazarlaması ekibi ile size ölçülebilir ve verimli Facebook reklamları yapma olanağı sağlar.

Facebook reklamı hizmetlerimiz:

STRATEJİ OLUŞTURMA

  • Kampanya hedeflerinin belirlenmesi
  • Hedef kitle incelemesi
  • Rakip reklamlarının incelenmesi
  • Reklam tiplerinin belirlenmesi
  • Kampanya bütçesinin belirlenmesi

KAMPANYA HAZIRLIĞI

  • Temel hedef kitlelerin oluşturulması
  • Benzer hedef kitlelerin oluşturulması
  • Sosyal medya piksellerinin kurulumu ve kontrol edilmesi
  • Ürün akışı dosyasının kurulumu ve kontrol edilmesi
  • Reklam gruplarının belirlenmesi

REKLAM OLUŞTURMA

  • Reklam metinlerinin hazırlanması
  • Reklam görsellerinin hazırlanması
  • Eylem çağrı metinlerinin hazırlanması
  • A/B test versiyonlarının oluşturulması
  • Reklam yayınının yapılması

REKLAM YÖNETİMİ

  • Performans takibi
  • CPC, CTR analizi
  • Reklam değerlendirmesi
  • A/B testlerinin incelemesi

Dijital pazarlama; her gün geçtikçe önem kazanan ve işletmelerin hedeflerine ulaşmak için seçtiği en doğru, en ucuz ve hatta en ölçülebilir pazarlama tiplerinden biri. Facebook reklamları ise dijital pazarlamanın olmazsa olmazlarından.

Neden Facebook Reklamları?

Sosyal medya platformları içinde en büyük hacim sahibi, Facebook. 2017 ilk çeyrek raporlarına göre Türkiye’deki kullanıcı sayısı 40 milyonun üzerinde ve bu sayı gün geçtikçe artmakta. Sosyal medyada kişisel hesapları ile var olanların her ne kadar platform tercihleri farklılık gösterse de genel kullanıma baktığımızda, Facebook diğer platformların önünde yer almaya uzun bir süre daha devam edecek gibi gözüküyor.

Peki kullanıcılar neden Facebook’u seçiyor? Herkes orada diye mi, kullanımı kolay diye mi ya da desteklediği çok çeşitli paylaşım tipleri ile kullanıcılara istedikleri anda istediklerini paylaşabilme özgürlüğünü tanıyor olması mı bu seçimin sebebi?

Sosyal medya kullanıcılarının Facebook’u tercih etmesinin nedeni her ne olursa olsun, Facebook dijital ortamlarda pazarlama yapmak isteyenler için de en gözde platform. Ancak, Facebook üzerinden pazarlama yapmak, sanılanın aksine Facebook’taki kişisel hesaplardan paylaşım yapmak kadar kolay değil.

Aslında Facebook, reklam verenlerin sayısını arttırmak için bu konuda tam tersini iddia ediyor. Pazarlama hedefleriniz belli ise Facebook reklamları ile hedefinize ulaşmanızın çok kolay olduğunu söylüyor. Evet, isteyen herkes Facebook üzerinden kolayca reklam verebilir ama bütçesini amacına uygun harcamak, hedeflerine ulaşmak ve elde edebileceği en yüksek performansı sağlamak her zaman mümkün olur mu? En basit Facebook reklamı olarak gördüğümüz ‘Gönderi Etkileşimi’ reklamlarında bile hedeflemenin hatalı yapılmış olması, zaman ve para kaybına sebep olduğu gibi sonuçta Facebook reklamlarının işe yararlılığını da tartışılır hale getiriyor.

İşte bu yazımızda öncelikle Facebook reklamlarının ne olduğunu ve hangi amaçlar için nasıl kullanılması gerektiğini detaylarıyla inceleyeceğiz.

Facebook Reklamları Nedir?

Facebook reklamları, marka ve işletmelerin ulaşmak istedikleri kitlelere, kendilerini en iyi anlatan cümleleri kurarak erişebildikleri ücretli mesajlardır. Reklam vermek isteyenler, amaçlarına en uygun Facebook reklam tipini kullanarak belirli kampanyalarını tanıtabilir ve destekleyebilir.

Facebook Reklamları Vererek Ne Yapmak İstiyorsunuz?

Marka ve işletmenin amacı her ne olursa olsun, Facebook pazarlama araçları sayesinde hedefe ulaşmaları kolaydır. Ancak amacın iyi belirlenmiş ve hedeflemenin doğru yapılmış olması gerekliliğini yeniden hatırlatalım.

Marka ve işletmelerin Facebook reklamlarını kullanarak;

– Varlıklarını güçlendirmek,

– Bilinirlik oluşturmak,

– İnsanların keşfetmesini sağlamak,

– Potansiyel müşteri bulmak,

– Satışları arttırmak,

– Sadakat oluşturmak gibi amaçları olabilir.

Kullanıcı davranışlarını çok iyi analiz eden ve bu yönde sürekli kendini geliştiren bir platform olan Facebook, bu maddelerde bahsettiğimiz tüm amaçlar için reklamverenlerin hedeflerini gerçekleştirmesine yardımcı olabiliyor.

Şimdi; sektörden bağımsız olarak her türden işletmenin keşfedilmek, dikkat çekmek, bilgilendirmek, ürünlerini sergilemek, potansiyel müşteri ağlarını genişletmek ve satışları arttırmak gibi hedefleri olduğu gerçeğinin üzerinde düşünelim ve Facebook sponsorlu reklamları ile bu amaçlara nasıl destek sağlayabiliriz ona bakalım.

Facebook İşletmelerin Varlığını Nasıl Güçlendirir?

Facebook ve Instagram analizlerine göre; kullanıcıların büyük bir çoğunluğu yeni bir şeyler keşfetmek için hesaplarını açıyor ve günün azımsanamayacak bir bölümünde online takip yapıyor. Bu keşfetme sürecinde; arkadaş, akraba ya da ünlüleri merakla izlemenin yanı sıra marka ve işletmelerin kampanya takipleri, yeni ürün lansmanları, indirim günleri gibi haberlerini takip etmek de bulunuyor. İşte tam da bu sebepten, özellikle online alışveriş imkanı sağlayan tüm markaların mutlaka Facebook’da da yer alması gerekiyor. Üstelik işletmeleri hiç yormayan zaten mobil uyumlu bir yapıya sahip olan Facebook sayfaları, müşterilerin her yerden ve her zaman işletmelere kolayca ulaşmasını, ürünler hakkında fikirlerini belirtmesini ve işletmeye özel mesaj atabilmelerini de sağlıyor. Burada dikkat edilmesi gereken tek bir şey var. O da; işletme sayfaları oluşturulurken doğru tanımlamalar yapmak, sayfaya amaca uygun düğmeleri yerleştirmek ve kolayca ulaşılmasını sağlamak için profilde yer alan bilgileri eksiksiz doldurmak.

İşletmelerin varlığını güçlendirecek olan Facebook reklamları; öncelikle Facebook kullanıcılarının sayfanın varlığından haberdar edilmelerine yardımcı oluyor. Sayfayı takip etmelerini, iletişime geçmeleri sağlamak ve potansiyel müşterilere ulaşmak Facebook sponsorlu reklam tipi ile mümkün. Yine, sayfa profilinde yer alan düğmelere tıklatmak için verilen reklamlar, siteye trafik çekmek ya da telefon ile işletmeye ulaşmak isteyenlere kolaylık sağlamak da bu reklam araçlarının içinde yer alıyor.

Bilinirlik Oluşturmak İçin Ne Yapılabilir?

Yazımızın başında, 2017 ilk çeyrek analizlerine göre Türkiye’deki Facebook kullanıcı sayısının 40 milyon olduğundan bahsetmiştik. Uluslararası ticaret yapan bir markayı göz önüne alırsak; dünya üzerindeki aktif Facebook kullanıcılarının 1.8 milyar olduğunu da belirtelim ve en yüksek hacme sahip bu pazarın içinde kaybolmamak için Facebook reklam detaylarına devam edelim.

Bir markanın bilinirlik oluşturabilmesi için en iyi yol, kendi hakkında çok konuşulmasını sağlamasıdır. ‘Çok konuşulmak’ kavramının sosyal medyadaki karşılığı ise paylaşımların geniş kitlelere yayılmasıdır. Peki, işletmeye ait olan hesaptan nasıl paylaşımlar yapılmalı ki bilinirlik artsın? Aslında bu sorunun yanıtını vermek için sosyal medyada uzman olmaya gerek yok. Her kullanıcı, yaptığı paylaşımların başarısının aldığı beğeni, yorum ve paylaşımlarla ölçüldüğünü zaten biliyor. O halde şunu diyebiliriz ki; ilgi çekici paylaşımlar yapmak ‘konuşulmak’ için ilk şart.

Facebook’ta reklam verme, bu konuda işletme sayfalarına nasıl katkıda bulunuyor, şimdi buna bakalım. Hesaplardan veya sayfalardan yapılan paylaşımların kaç kişiye gösterileceği aktif takipçi sayısı ile alakalı belli bir yüzdedir ve bu yüzde oldukça küçüktür. Sosyal medya ile ilgili çok fazla bilgisi olmayanlar, 100.000 aktif takipçiye sahip sayfaların yaptıkları yayınların, 100.000 kişiye erişmesini bekleyebilir ama yanılır. Facebook reklam veren sayısını arttırmak için böyle bir algoritma ile çalışır. Gönderilerin çok büyük ilgi uyandırması, yorum, beğeni ve paylaşım sayısının çok fazla olması bile, bu yüzdede sadece ufak artışlara sebep olur. Kısacası; daha fazla kişiye ulaşmak istiyorsanız mutlaka Facebook sponsorlu reklam seçeneklerinden faydalanmak zorundasınız.

Facebook’taki bilinirlik reklamları, erişilmek istenen kişileri belirlemekle başlar. Burada amaç, paylaşımları beğenme ihtimali yüksek olan kullanıcılarla bağlantı kurulmasını sağlamaktır. Hedeflemeler; ‘Temel Hedef Kitle’‘Benzer Hedef Kitle’ ve ‘Özel Hedef Kitle’ olarak belirlenebilir. Facebook amacın anlatıldığı hikayeler için; video, slayt gösterisi, fotoğraflar, bağlantılar kullanılmasına ve bu içeriklerin isteğe göre Kanvas veya Döngü tipli yayınlanmasına olanak sağlar. Ayrıca reklamveren isterse reklamların nerede yayınlanacağını da seçebilir.

İnsanların Sizi Keşfetmesi İçin Facebook Neler Öneriyor?

Ürün ve hizmetler hakkında Facebook sayfasından yapılan her yayını Facebook reklamları ile öne çıkartmak mümkün. Yine de keşfedilmeyi isteyen yeni kuruluşlar için bazı önerilerimiz var, bunlar Facebook analizlerine göre ‘işe yaramış’ olduğu tespit edilmiş aksiyonlar.

– İnsanları ürün ve hizmetler hakkında heyecanlandırmak : Ürünler hakkında vereceğiniz kısa bilgilendirmeler, ürünün satın alana sağlayacağı faydalar ya da fırsatlar ile ilgili, satın almaya teşvik edici hikayeler oluşturun.

– İnternet sitesi tıklama reklamları vermek : Siteye çekilebilecek her kişi, işletme ile ilgilenmiş demektir ve bu ilgi ziyaretçinin o andan sonra potansiyel bir müşteri olduğunu gösterir. Paylaşımlara ve reklamlara, siteye trafik sağlayacak yönlendirme butonları veya linkleri eklemeyi unutmayın.

– Anlatılmak istenenler için video kullanmak : Son dönemde video kullanılarak yapılan tanıtımların, yüksek performans sağladığı bilinen bir gerçek. Siz de paylaşım ve reklamlarınızda ilgi çekici videolar kullanın ve bu videoların izlenmesini arttırmak için reklam verin. Bu reklamın yayın süresi sona erdiğinde alacağınız istatistiksel veriler, size yeni fırsat kapıları da açacaktır. Video içeriğinin % 50’sini veya % 100’ünü izleyen kullanıcılar gibi farklı hedef kitleleri belirleyebilir, marka ile ilgilenmiş ve etkileşime geçmiş bu kitleye yeniden pazarlama yapabilirsiniz.

– Etkinlik oluşturarak potansiyel müşterilere ulaşmak : İşletmelere daha fazla insan çekmek için kullanabileceğiniz belki de en eğlenceli yol, etkinliklerdir. Örneğin; mevsim sonu indirim dönemleri için uygun bir gün belirleyip duyurusunu Facebook üzerinden yapın. Bulunduğu yer, yaş, cinsiyet veya ilgi alanlarına bağlı olarak etkinliğe gelmek isteyeceğini düşündüğünüz hedef kitleyi seçin ve Facebook reklamalrı ile öne çıkartın. Kullanıcılar etkinliğe katılmak istediklerini belirttiklerinde, etkinlik otomatik olarak bu kişilerin Facebook’taki takvimlerine eklenir ve bunu kullanıcının arkadaş listesindekiler de görür. Ayrıca bu reklam tipi ile etkinliğe katılmayı düşünen kişilere davetiye göndermek amacıyla bir form doldurtabilir, bilet satışı gerçekleştirebilir ya da yıl içindeki diğer etkinliklerinizden haberdar olmak isteyenlerin iletişim bilgilerini toplayabilirsiniz.

Potansiyel Müşterilerinize Facebook İle Daha Kolay Ulaşın.

Daha önce marka ile bir ilgisi olmamış ama bir gün herhangi bir yerden, herhangi bir ürününü alma ihtimali olan kişileri, ‘Potansiyel Müşteri’olarak tanımlıyoruz. Potansiyel müşterilerin önemini bilen Facebook, hazırladığı reklam tipleri ile bu konuda da işletmelere yardımcı oluyor. İşletmelerin, insanları fiyat teklifi ya da ürün hakkında daha fazla bilgi almak için form doldurmaya teşvik etmesini ve ürünlerle gerçekten ilgilenen kişileri belirlemesini sağlıyor.

Potansiyel müşteri reklamları ile reklamlarınıza başvuru formları eklerken formun size özgü olması için soruları özelleştirebilir, reklama tıklayanlardan e-posta adreslerini veya iletişim bilgilerini isteyebilirsiniz. Potansiyel müşteri reklamları; bültenler, fiyat tahminleri, takip aramaları ve işletme bilgileri için kayıt toplamakta kullanılabilir.

Mobil uygulamaya sahip işletmelerin uygulama indirtmeye yönelik reklamları ve işletmelerin tercihine göre; ilgilenen kişilerin 180 gün ile 365 gün arasında izlenmesini sağlayan reklamlar da bu alanda kullanılan reklam tiplerine birer örnektir.

Facebook Reklamları Satışların Artmasına Nasıl Katkı Sağlar?

Facebook; potansiyel müşteriler, internet sitesini ziyaret edenler ve markanın mobil uygulamasını kullananlarla veya belirlenen ideal hedef kitledeki insanlarla bağlantı kurarak satışların artmasını sağlar. Her bir ürün için ilgi alanlarına uygun hedef kitle belirlenebilir ve alışveriş yapılmasını sağlayabilirsiniz.

Burada, ürün-hedef kitle ilişkisini en güzel açıklayabileceğimiz bir örnek verelim. Bir spor mağazası… Diyelim ki; bir spor mağazanız var ve müşterilerinize her spor türü için onlarca farklı ürün sunuyorsunuz. Satışını arttırmak için öne çıkartmak istediğiniz, özel bir ürün olduğunu düşünelim. Mesela, içinde 12 adet bulunduran bir kutudaki tenis topları olsun bu ürün. Reklamınızı herkese açık göstermek daha önce doğru hedeflemenin öneminden bahsederken söylediğimiz gibi size hem zaman hem de para kaybettirecektir. O halde; kargo bölgesi, yaş, ilgi alanı gibi hedeflemelerle oluşturduğunuz kitleye ek bazı hedeflemeler de ekleyerek ‘Özel Hedef Kitle’ oluşturmalısınız. Belki gelir seviyesi, belki rakip firmayı takip edenler ya da ünlü bir tenisçi hesabını izleyenler gibi.

Özel hedef kitlenin belirlenmesi sırasında Facebook, tahminlerden çok daha fazla detay sunuyor. Bu detaylar ise; verilen reklamın tam anlamıyla ‘nokta atışı’ yapmasına yardımcı oluyor. Yani reklamlar daha az harcadığı halde oluşturduğu etkileşim, yüksek oranda satışa dönüşüyor.

İnternet sitesi dönüşümleri, mobil uygulama etkileşimleri, teklif almaya yönelik reklamlar ya da kataloğunuzun tanıtımını yapmak bu reklam alanına verebileceğimiz örneklerden.

E-ticaret sitesine sahip yani online satış yapabilen markalar için özellikle önerdiğimiz bu reklam tipleri, tamamen satış arttırmaya yönelik. Facebook üzerinde ürün kataloğu oluşturmak biraz profesyonellik gerektirse de e-ticaret sitelerinin kalitesinden emin olan markalar, mutlaka Facebook üzerinden de kataloğunu oluşturmalı ve reklamlar ile tanıtımı desteklemelidir

Ticari Başarının Sürekliliği İçin Sadakat Kazanın

Her işletmenin sadık müşterileri vardır ve en iyi müşteriler sadık olanlardır. İşletmelerin başarısının sürekli olması, sadık müşteri sayısının fazlalığı ile de ölçülebilir. Eğer işletmenin amaçlarından biri sadık müşteri sayısını arttırmak ise; gönderiler ve mesajlar yoluyla müşterilerle bağlantıya geçerek onlarla Facebook sayfası aracılığıyla etkileşim kurabilir ve müşterilere, işletme ile iletişime geçmenin ne kadar kolay olduğunu gösterebilirsiniz.

İşletmeden daha önce alışveriş yapmış olan müşterilere teklifler, yeni koleksiyonların tanıtım haberleri ya da tamamlayıcı ürünler sunarak güven oluşturmak, hem sadık müşteri sayısını hem de satışları arttırmak için en uygun olan Facebook reklam tiplerine bakalım şimdi.

– Marka bilinirliği : Facebook, bu reklam tipi ile düzenli reklam veren işletmelerin yılda 6 kata kadar büyüme gösterdiğini belirtiyor. Müşterilerin işletmeden yaptığı iki alışveriş arasında geçen sürede onlarla iletişimde kalmanın, bu sürenin her seferinde daha da kısalttığı iddiasını ise istatistiksel sonuçlarla destekliyor.

Marka bilinirliği reklamında, görsel kullanımının ön planda olması gerektiğini hemen belirtelim. Ayrıca bu reklamlarda da tek bir amaç olmalı. Hem videoyu izlettireyim hem de siteye gitsin derseniz reklamın performansında düşüş izlemeye de hazır olmalısınız. Tıklatma amacını başka reklam tiplerine bırakın, burada sadece izletmeye ve akılda kalmaya odaklanın.

– Sayfa etkileşimi : Yeni insanlarla etkileşime geçmeyi ve müşterilerin isteklerini analiz ederek onlara ayak uydurmayı sağlayan bu reklam tipi, sunduğu istatistikler ile en beğenilen reklamları, hedef kitlenin beğendiği haber ve içerik tarzlarını ve hangi tür paylaşımlar ile harekete geçtiklerini söyler. Bu bilgiler ışığında bir sonraki paylaşım tipini belirlemek ve müşterilerin istediklerini işletmenin avantajı doğrultusunda kullanmak mümkün olacaktır. Müşteri veri tabanı oluştururken bu reklam verileri üzerinden hareket edebilmek ve en doğru olan sonuçları elde etmek için de yine hedef kitlenizi özelleştirmiş olmanız gerekliliğini bir kez daha hatırlatalım.

– Dinamik reklamlar : Facebook, daha çok satış yapmayı sağlamak amacıyla ürünlerin, onlarla daha önce ilgilenmiş kişilere otomatik olarak gösterildiği reklam tipine ‘Dinamik Reklamlar’ diyor. Dinamik reklamlar aynı zamanda ürünlerden herhangi birini satın almış kişilere, diğer benzer ürünleri göstererek çapraz satış yapılmasını da destekliyor. Şöyle ki; katı meyve sıkacağı satın alan bir kişiye meyve suyu bardağı ve sürahisinden oluşan şık bir seti göstermek gibi.

Facebook, bu reklam tipini düzenli olarak uygulayan işletmelerin, Facebook üzerinden aldığı sipariş hacminin yıllık 3 kat arttığı bilgisini de bizlerle paylaşıyor.

Facebook Reklam Ücretleri Neye Göre Belirlenir?

Küçük ya da orta ölçekli yerel işletme sahiplerinin, Facebook sponsorlu reklamları ile ilgili en çok merak ettikleri konunun, Facebook reklam ücretleri olduğunu biliyoruz. Ancak bu soru için tek ve basit bir cevap verebilmek mümkün değil. Facebook reklam ücretleri, yazılı basında olduğu gibi kelime sayısı ya da sayfada kapladığı alan gibi kriterlerle belirlenmiyor. Amacın ne olduğu, hangi reklam tipinin kullanıldığı, ne kadar kişiye ulaşılmak istendiği gibi bazı argümanlar, işletmelerin Facebook reklam bütçelerini oluşturuluyor.

Sizlere, marka ve işletmelerin tanıtımını yapmanın maliyeti hakkında biraz detaylı bilgi verelim.

Facebook, reklam vermek isteyenler için çok çeşitli reklam tipleri sunuyor ve bu sayede işletmenin tanıtımı için ayrılan bütçenin en verimli şekilde kullanılmasına katkı sağlıyor. Dünyanın en büyük müşteri kapasitesine sahip Facebook’un bile sadık müşterilere ihtiyacı var şeklinde de düşünebiliriz bunu. Reklam bütçelerinin verimli kullanılması demek, az reklam harcaması ile işletmelerin satışlarının arttırılması anlamına geliyor. Harcadığından çok daha fazlasını kazanan mutlu işletme sahipleri, elbette Facebook reklamlarını sürekli olarak yayınlamaya devam edecektir. Üstelik kaç kişiye ulaştığı, kaç kişiye form doldurttuğu, yaptığı online satış miktarı gibi işlemlerin her biri için ödediği miktar, Facebook tarafından belirlenmiş ve kendisine raporlanmışken…

Peki ya daha önce Facebook reklamı verme seçeneğini kullanmamış olanlar? O halde şimdi, konuyu en basit hali ile biraz daha detaylandıralım.

Facebook’ta reklam yayınlamak için ne kadar para harcanacağı, işletmenin bütçesine, reklamların nasıl yayınlandığına ve seçilen ücretlendirme tipine bağlı olarak değişir. Hedeflenen bölgede kaç kişi olduğu ve reklamverenin erişmek istediği kişi sayısı da bu bütçenin oluşturulmasındaki en büyük etmenlerdendir.

Bütçe

Facebook’ta tanıtım yapmanın ilk şartı amaca uygun bir bütçe belirlemektir. Facebook reklamları için belirlediğiniz bu bütçeyi kullanmaya başlamadan önce, reklamın ne kadar süre ile yayında kalmasını istediğinizi de düşünmelisiniz.

Gönderi etkileşim reklamları için 24 saat gibi bir süreyi seçebildiğiniz gibi 10 günlük bir kampanya için sürekli yayın yapmak da isteyebilirsiniz. Uzun süreli yayınlar için Facebook, size günlük bütçe ya da toplam bütçe seçenekleri de sunmaktadır. Mesela, indirim dönemleri için 10 günlük bir kampanya düzenleyerek günlük bütçenizi 20TL olarak ayarlayabilirsiniz. 20TL. harcandığında Facebook 1TL bile daha fazlasını harcamayacaktır. Ya da toplam bütçe ayarlayarak  belirlediğiniz tarih aralıkları içinde 200TL. olan bütçenizin en verimli şekilde kullanılmasını seçebilirsiniz.

Reklam için ayrılan bütçenin, haftanın belirli günlerinde belirli saatler için harcanabilmesi de olası. Örneğin; Hafta içi 19:00 – 21:00 saatleri arası, hafta sonu ise 10:00 – 12:30 saatleri arasında göstermeyi seçebilirsiniz.

Özetlersek; bütçenin belirlenmesi hakkında 2 seçeneğiniz var;

– Günlük Bütçe

– Toplam Bütçe

Yayın Tipleri

Reklamların yayınlanma süresince, standart ve hızlandırılmış olarak adlandırılan 2 yayın türü bulunmaktadır.

– Standart yayın; reklam yayını sırasında bütçenin verimli olarak kullanılmasını sağlar. Facebook oluşan açık arttırmaların sayısına ve aldığı ilgiye göre reklamın bütçesini ayarlar, reklamı her açık arttırmaya sokmaz ve bütçenin dengeli harcanmasını sağlar. Reklamverene sadece bütçeyi belirlemek ve yayın süresince reklamın performansını izlemek kalır.

– Hızlandırılmış yayın; Bu seçenekte Facebook, reklamları olabildiğince hızlı bir biçimde yayınlar ve bütçeyi de aynı hızda harcar. Dolayısıyla reklamların kime ve ne zaman gösterileceğini seçerken verimlilik yerine hıza önem verilir. Bu seçenek sadece çok kısıtlı bir süre içinde düzenlenen kampanyalar için önerilir.

Ücretler

Facebook reklamları için birden fazla ücretlendirme seçeneği bulunmaktadır. Reklamlarınızın gösterilmesi sırasında nasıl ve neye göre ücretlendirilmek istediğinizi seçebilirsiniz. Facebook reklam ücretleri temel olarak iki farklı şekilde belirlenir. Amacınıza en uygun olan ücretlendirme tipi:

– 1000 gösterim başına (CPM)

– Bağlantı tıklaması başına (CPC)

seçeneklerinden biri olabilir.

detaywork / Şubat 13, 2018
SHARE

Leave a Reply